Veel mensen die willen afvallen (vet verbranden dus) kiezen ervoor om te gaan hardlopen. Hardlopen is een ontzettend gezonde manier om in beweging en in de buitenlucht te zijn. Echter zijn er wel een aantal tips waar je op kunt letten om de vetverbranding zo hoog mogelijk te krijgen tijdens een run. Hieronder lees je hoe dat precies zit.  

Je hartslag 

Wie ervoor kiest om te gaan hardlopen is het sterk aan te raden om je hartslag in de gaten te houden. Een té hoge hartslag zorgt er namelijk voor dat er spieren worden verbrand of calorieën. Dit is niet wat je wilt verbranden, je wilt je vetverbranding op gang krijgen! Zeker als je net begint met hardlopen stijgt je hartslag naar een hoog niveau, dit wil je voorkomen. Online zijn er genoeg tools te vinden waarmee je jouw optimale hartslag kan berekenen. Door middel van een hartslagmeter op bijvoorbeeld je Apple Watch kun jij tijdens het rennen jouw hartslag in de gaten houden zodat deze optimaal blijft voor jouw vetverbranding. 

Interval-rennen 

Interval-rennen houdt in dat je sneller rennen afwisselt met lopen of langzamer rennen. Door interval te rennen wordt de vetverbranding als een tierelier op gang gebracht. Zo levert een 15 minuten intervaltraining meer vetverbranding op dan 30 minuten op één tempo rennen. Hoe kan dit? Dit heeft te maken met je stofwisseling. Door interval te rennen wordt je stofwisseling op gang gebracht waardoor er nog uren na je run vet wordt verbrand! 

Voeding & drinken 

Gezonde voeding is natuurlijk van groot belang om de vetverbranding in gang te zetten. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan dat je er verbrand. Daarnaast is het belangrijk om genoeg water binnen te krijgen. Wist jij dat je gemiddeld zo’n 300 calorieën per dag minder eet als je voldoet aan de twee liter water inname op een dag? Ja, je zit hierdoor sneller vol waardoor je nét wat minder eet. Water drinken is trouwens ook erg belangrijk tijdens het hardlopen. Zelfs voor een intervaltraining van maar 15 minuten is het aan te raden om een bidon mee te nemen met water erin. Bij Promofit kun je bidons bedrukken met een leuke tekst erop. Laat een set bidons bedrukken met motiverende quotes erop, iets waardoor jij tijdens het hardlopen je motivatie vasthoudt!